2. GIS seminář

Rádi bychom pozvali všechny zájemce na 2. GIS seminář pořádaný Moravským zemským muzeem ve spolupráci s Národním památkovým ústavem a Přírodovědeckou fakultou Univerzity Palackého v Olomouci. GIS seminář se bude konat ve čtvrtek 5. 12. 2013 v učebně CITeM na Kapucínském náměstí 2 v Brně. Začátek semináře je v 9:00, předpokládaný konec v 15:30.

Na semináři zazní 3 příspěvky.

Mgr. David Cigánek (Přírodovědecká fakulta Univerzity Palackého v Olomouci) představí projekt BotanGIS a podělí se o zkušenosti spojené s tímto projektem.

Mgr. Petr Neruda (Moravské zemské muzeum v Brně) ve svém příspěvku bude demonstrovat, jak lze zpracovat a využít dokumentaci nálezů, která nepracuje s reálnými souřadnými daty a seznámí účastníky s postupem převodu údajů do reálných souřadnic a s možnostmi analýzy a vizualizace dat.

Ing. arch. Zuzana Syrová seznámí účastníky semináře s projektem Integrovaný informační systém památkové péče (IISPP) v NPÚ, s možnostmi využití ArcGIS on-line a mapových služeb pro potřeby muzejníků.

V závěru semináře proběhne diskuze a výměna zkušeností v oblasti GIS.

Více k programu naleznete v 2. GIS seminář program. Uvítáme i případné připomínky a doplňky k programu semináře.

Závazné přihlášky posílejte, prosím, do 3. prosince 2013 prostřednictvím e-mailu (citem@192.168.5.183, pjankovicova@mzm.cz) nebo na tel. 533 435 267 a 533 435 268. Uveďte prosím, zda budete mít k dispozici vlastní notebook (několik notebooků bychom mohli poskytnout k zapůjčení). Funkční Demus ani další SW instalovat není potřeba.

Těšíme se na vaši účast.