CITeM

Čistý stůl

Od 25.1.2008 jsou i poslední z 11 modulů Demus01 ve vylepšené podobě k dispozici uživatelům. Tím vývojové práce na Demus01 končíme. Školení, poradenská služba a převody dat budou pokračovat i nadále.

V čem spočívá vylepšení?

Nejstarší moduly (Evi, Kat, Fot, …) jsme obohatili o vymoženosti zavedené teprve v pozdějších modulech. Ze všech modulů jsme odstranili všechny známé chyby. Přidali jsme některé nové tisky. Průběžně zdokonalujeme nápovědu a návody k řešení problémových situací.

Jak na nové verze přejít?

Protože struktura dat zůstává stejná (výjimkou je jen Archeologie), tak stačí výměna jediného „programového“ souboru. Přikládáme návod k výměně. Uživatelé modulu Archeologie dostali informace e-mailem, podrobnosti k převodům jejich dat domlouváme individuálně.

Co dál?

S čistým stolem se chceme věnovat novému pojetí, které dosud pracovně nazýváme Demus007, poněkud komisněji Integrovaný systém správy sbírek. Většinu energie zatím věnujeme pokusům o získání zdrojů na financování projektu. Má-li mít profesionální úroveň, nelze nadále vystačit s našimi omezenými možnostmi.

 
Provozovatel webových stránek nakládá s osobními údaji uživatele v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, v platném znění, a s nařízením Evropské unie 2016/679 (GDPR).