CITeM

Prezentace snadno a efektivně

O workshopu MM4ALL aneb multimédia pro každého jsme informovali již dříve. V tomtéž článku najdete i podrobnější informace o nabízením softwaru, ukázku a odkazy.

Ať již jste se workshopu zúčastnili, nebo se přihlásíte na další, který se koná 29. 1. 2009 (kontaktujte paní Mikoláškovou z firmy CrossCzech), budete mít od 1. 2. 2009 možnost se zaregistrovat na webové adrese http://getconveyor.org/ a sami si vyzkoušet tento nástroj pro tvorbu multimediálních prezentací Conveyor verze 2.

Nástroj je obzvláště vhodný pro prezentaci sbírek, kde hlavní obrazovka může obsahovat plánek muzea s aktivními plochami v místech, kde jsou nějaké exponáty. Tyto plochy fungují jako odkazy na další obrazovky s popisem exponátu, kde mohou být další odkazy na podrobnosti, www odkazy, případně zvukové či video soubory. Můžete si ale také vytvořit prezentaci nějakého archeologického naleziště, kde hlavní obrazovka bude obsahovat mapu území, na niž umístíte citlivé body s odkazy na jednotlivé nálezy, anebo v případě ornitologů mapu výskytu ptačích druhů se zvukovými nahrávkami jejich hlasů, které se spustí, když se klikne na obrázek toho kterého ptáka, virtuální atlas hub atd.

Takovou prezentaci pak lze nahrát do PC a použít s dotykovými obrazovkami kdekoliv v muzeu, nahrát na svůj vlastní webový server, anebo vypálit na CD nebo DVD, prodávat zvlášť nebo třeba jako přílohu knihy.

 
Provozovatel webových stránek nakládá s osobními údaji uživatele v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, v platném znění, a s nařízením Evropské unie 2016/679 (GDPR).