CITeM

Muzea a digitalizace VII

Vážení muzejní přátelé,
srdečně vás zveme na další ročník semináře Muzea a digitalizace.

Děkujeme za vaše dosavadní podněty, chtěli bychom jim vyjít vstříc a navázat na dosud vděčně přijímaný styl praktické tvůrčí dílny. Novinkou bude téma – letos se zaměříme na dokumetování muzejní akce. Pod vedením zkušeného profesionálnáho fotografa si vyzkoušíme pořizování dokumetárních záběrů a následnou práci s hotovými snímky (od výběru a hodnocení obrázků, přes jejich úpravu v počítači až po publikování finálních výsledků ve webové galerii).

Program bude dvoudenní, abychom nemuseli začínat v nekřesťanskou ranní hodinu a končit pozdě večer, anebo abyste nám neutíkali předčasně z důvodu neexistence rozumného dopravního spojení zpátky domů.

Seminář se uskuteční ve dnech 11. až 12. září 2014.

Program je následující:

Sejdeme se v naší učebně na Kapucínském náměstí v Brně, kde se seznámíme se základními pravidly, jež je dobré znát, než se na focení nějaké akce vydáme.
Pak se přesuneme na místo konání akce (setkání sochařů na hradě Veveří, kteří zde ze dřeva vytvářejí artefakty dle zadání; využijeme lodní dopravu na místo, což samo o sobě skýtá další možnosti pro fotografy). Během fotografování akce se mezi vámi bude pohybovat lektor, fotograf (jeden či více), který vám bude radit v konkrétních situacích.
Pobytu v areálu hradu můžeme využít i k prohlídce, vstupné je pro držitele kartiček AMG a ICOM zdarma.

Druhý den ráno v učebně nahrajeme do PC pořízené fotografie a s vybranými snímky budeme dále pracovat. Lektor je s vámi probere, zhodnotí, okomentuje jednotlivé záběry a poradí, jak který obrázek v počítači dále vylepšit. Použití programů a jednotlivé úkony si prakticky vyzkoušíme. Nakonec si ukážeme i rychlý způsob tvorby fotogalerie pro webové stránky.

Oficiální pozvánka s dalšími podrobnostmi a odkazy.
Přihlášky posílejte do 31. 8. 2014 prostřednictvím e-mailu mkocinova@mzm.cz nebo na tel. 533 435 267 (počet účastníků omezen kapacitou učebny).

 
Provozovatel webových stránek nakládá s osobními údaji uživatele v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, v platném znění, a s nařízením Evropské unie 2016/679 (GDPR).