CITeM

MM4ALL aneb multimédia pro každého

conveyor3

Projekt Multimedia for All, který získal dotaci od Evropské komise v rámci programu Culture 2000, nabízí využití nového uživatelsky přátelského multimediálního softwaru, který umožní vytváření multimediálních prezentací pracovníkům muzeí zcela zdarma.

Cílem projektu je vytvoření uživatelsky přátelských multimediálních autorizačních nástrojů pro muzejníky v rámci Evropy. Používání těchto nástrojů nevyžaduje žádnou znalost programování. Umožňuje kurátorům a lektorům přímo vytvářet multimediální kulturně zaměřený obsah reagující na potřeby veřejnosti při multimediálních prezentacích v muzeích a galeriích. Projekt naváže na existující britskou iniciativu Conveyor. Výsledky této iniciativy významně zlepší přístup veřejnosti a její větší zapojení do kulturního dění prostřednictvím nových technologií.

Dalším cílem je zapojení mladých lidí do záležitostí evropského kulturního dědictví. Bude toho dosaženo dvěma způsoby: a) jejich zapojením do práce muzejníků při tvorbě multimediálních titulů, které se zabývají tématy důležitými a zajímavými pro mladou populaci; b) prostřednictvím sítě projektových partnerů jim bude umožněno používat Conveyor software ve školách a na univerzitách.

V rámci projektu bychom rádi oslovili i muzea v České republice, která by měla zájem o využívání výše zmíněného softwaru. Podmínky, které je nutné splnit, zahrnují vyplnění dotazníku o multimediálních prezentacích a účast na projektovém workshopu, kde se naučí s Conveyor softwarem pracovat. Tento workshop se uskuteční letos v Praze a bude veden britskými projektovými partnery. Účast na workshopu bude zdarma a všichni účastníci po skončení workshopu obdrží tento software. Podmínkou obdržení softwaru bude vytvoření samostatné multimediální prezentace, což nám umožní v praxi ověřit využitelnost softwaru.

Dotazník (ke stažení zde) by měl být vyplněn do 15.2.2008a zaslán e-mailem na adresu gabriella.lovasz@crossczech.cz.

Odkaz na firmu CrossCzech a.s. http://www.crossczech.cz/html/vzdelavani-rozvoj-lidskych-zdroju-kultura.php

Britský autor softwaru http://www.rth.org.uk/about_us/digital_projects/digital_projects.htm

Ukázka softwaru http://getconveyor.org/about/conveyor-version-1

 
Provozovatel webových stránek nakládá s osobními údaji uživatele v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, v platném znění, a s nařízením Evropské unie 2016/679 (GDPR).