CITeM

David Cigánek odchází

S koncem roku 2011 odchází z CITeM po šesti letech Mgr. David Cigánek. Přejeme mu úspěšné vykročení do Nového roku i do nového zaměstnání.

Davidovo působení bylo pro CITeM jasným přínosem. Hned při vstupu sepsal dnes již klasickou příručku Digitální dokumentace objektů kulturní, historické a vědecké hodnoty a jako metodik digitální dokumentace působil celou dobu. Vedle toho rád a často vyhledával a testoval novinky všeho druhu. On nám ukázal cestu k CIDOC CRM, propagoval Linux, Open Office a open source aplikace vůbec, rozpohyboval vzorové úložiště dat, rozchodil Collective Access, nastartoval Wiki CITeM. On byl reprezentantem CITeM a vlastně i celého českého muzejnictví v ICOM CIDOC, jeho prezentace byly vždy perfektní. Hlavně však byl mezi námi nejlepším formulátorem, tlumočníkem eurospeaku, konstruktérem koncepcí, strategií a projektů (uveďme jen Autority a I3S), byl v CITeM nejlepším encyklopedistou a googlátorem, ale také největším komikem a jediným vystudovaným botanikem.  Věříme, že i z říše rostlinné bude s CITeM jako externista příležitostně spolupracovat.

 
Provozovatel webových stránek nakládá s osobními údaji uživatele v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, v platném znění, a s nařízením Evropské unie 2016/679 (GDPR).